Ny styrelseordförande i Sverige

SMARTservice satsar stort i Sverige och får in Jämtkrafts tidigare VD som ny styrelseordförande. Efter 10 år som VD för energikoncernen Jämtkraft gick Anders Ericsson i pension. Nu har Ericsson fått ett nytt uppdrag som operativ styrelseordförande i SMARTservice Nordic Contractors AB, en del av entreprenadverksamheten i norska energikoncernen Ringerikskraft.

Pressmeddelande den 1 oktober 2018

SMARTservice Nordic Contractors AB är ett nystartat bolag som är en verksamhet som inriktat sig på logistiken kring att montera smarta elmätare. SMARTservice Norge innehar en fjärdedel av den norska marknaden och har per idag monterat mer än en halv miljon nya elmätare runtomkring i Norge. I juni i år kom det nya funktionskrav från den svenska regeringen och de smarta elmätarna ska vara på plats senast första januari 2025. Redan nu är det många upphandlingar ute. 

- SMARTservice erbjuder lösningar som är väl anpassade för svenska nätföretag. Ägaren har ambitionen att lyckas minst lika bra som man redan gjort i Norge. Mot den bakgrunden tror jag starkt på företaget och kommer stödja i marknadsarbetet, samtidigt som jag är stolt över att ha fått uppdraget som styrelseordförande, säger Anders Ericsson. 

SMARTservice är än så länge en relativt okänd aktör på den svenska  marknaden, men satsar stort framöver:

  - Vi ser fram emot att ta med oss vår erfarenhet och arbeta vidare med stora logistikprojekt i Sverige. Att få Anders in som operativ styrelseordförande, med den erfarenhet, kompetens och det kontaktnät som han har, ökar våra möjligheter att återuppleva samma framgångar som vi haft i Norge, på den svenska marknaden. Vi är otroligt glada över att Anders vill jobba med oss, säger Nan Rogstad, VD i SMARTservice Nordic Contractors.

 


Anders Ericsson, ny styrelseordförande.