SMARTservice byter elmätare för Höganäs Energi

Med nästan 700 000 mätarbyten i Norge de senaste åren har SMARTservice Nordic Contractors AB, som ägs av norska Ringerikskraft Entreprenør, specialiserat sig på att driva stora logistikprojekt. Projektet i Höganäs, som startar i mars, blir det första SMARTservice genomför i Sverige.

Pressmeddelande 26 februari 2020

Projektets totalleverantör är mätsystemleverantören Kamstrup, som levererar de ca 15 000 nya elmätare som SMARTservice ska installera hos Höganäs Energis kunder. Projektet startar med en pilot i mars 2020 och första steget är att etablera ett lokalt platskontor 

En lokal projektorganisation var ett av succékriterierna under genomförandet i Norge. Det är en strategi SMARTservice också kommer att fortsätta med i Sverige. Nyligen anställdes Jesper Rosendahl som projektledare för utrullningen i Höganäs. Han får med sig Annika Jönsson som planerings- och logistikmedarbetare.  

Vi är otroligt nöjda med det team vi nu har landat för Höganäs-projektet. Jesper och Annika är duktiga och välkvalificerade för uppgifterna som väntar och vi känner oss trygga på att de kommer leverera efter SMARTservice´s standarder,säger Nan Rogstad, VD i SMARTservice Nordic Contractors AB.  

SMARTservice har tidigare erfarenhet av att samarbeta med Kamstrup, efter flera gemensamma projekt i Norge. Höganäsprojektet blir det första samarbetet i Sverige.  

 En professionell partner vid installationen är en viktig del av en framgångsrik utrullning för att skörda fördelarna med smart mätning samt ge en god slutkundupplevelse. Vår erfarenhet av att samarbeta med SMARTservice i Norge gör att vi är övertygade om att Höganäs kommer att få en kvalitetssäkrad installation av ett framtidssäkrat intelligent mätsystemsäger Anders Larsson, försäljningsingenjör hos Kamstrup. 

— Som del av en energikoncern jobbar vi med stort fokus på säkerhet, kvalitet och effektivitet, i just den ordningen. Vi jobbar med kvalificerade elektriker och hämtar in lokala underentreprenörer i varje projekt. Vi ser det som ett vinnande konceptprojektet styrker de lokala entreprenörerna och bevarar kompetens lokalt, samtidigt som vi får in lokalkännedom i vårt genomförande, säger Rogstad.  

Samtidigt som SMARTservice är i full gång med att rigga för projektet i Höganäs, jobbar företaget också hårt för att vinna fler kontrakt i Sverige. 

— Det var sommaren 2018 som den svenska regeringen kom med nya krav till elmätare, och tilldelningen av de olika upphandlingarna på den svenska marknaden kommer pågå under en längre tid. Medan vi fortsätter jobba med de förfrågningar som pågår och kommer publiceras framöverska vi se till att projektet i Höganäs sätter en hög standard för resten av våra projekt i Sverige, avslutar Rogstad.  

Läs mer om Kamstruphttps://www.kamstrup.com/ 

Kontaktinfo:    

Nan Rogstad, VD SMARTservice Nordic Contractors AB, mobil: +47 91770730

 Anders Ericsson, styrelseordförande SMARTservice Nordic Contractors AB, mobil: +46 70 5717755